Mus på loftet

Mus på loftet utgjøres i all hovedsak av husmus, stor skogsmus og liten skogsmus. Husmus finnes overalt hvor en finner mennesker. Dette gjelder også i hus på loft. Husmus trives godt i vegger, tak og under gulv. Husmus foretrekker å spise frø og mel. Husmus blir maksimalt 18 måneder gamle.

Skogmus trives best utendørs. Skogmus trekker inn i hytter og hus på høsten for å beskytte seg mot vinterkulden. Dette er ofte en periode hvor man har mus på loftet. Skogmus foretrekker å spise nøtter, skudd og knopper fra vekster. De hamstrer også mat. Når skogsmus er inne i bygninger, for eksempel på loftet eller i kjelleren blir de mindre kresne. Her spiser de såpe, stearin og kitt.

Kontakt Larvik Skadedyrkontroll for bekjempelse av mus på loftet.


Bli kvitt mus på loftet


Mus tar seg ofte inn i hus gjennom ytterkledningen på huset. I tillegg tar de seg inn via ventiler og andre sprekker og åpninger. Kulda får mus og rotter til å trekke inn i husene. De finner veien inn gjennom hull og sprekker på størrelse med et kronestykke. Musene som besøker huset ditt på egen hånd, kan gjøre mye skade.

Hvis du tror at du har så små hull i huset ditt at musene ikke kommer seg inn, bør dette vurderes på nytt. Mus har en egen evne til å skvise seg inn gjennom de trangeste ganger. De har ikke slike skuldre som oss og kommer seg derfor inn overalt. Får de først tredd inn hodeskallen, kommer de seg inn. I tillegg har den sterke gnagetenner og kan gnage seg gjennom alt annet enn stål.

Hodeskallen til en mus er mindre enn en klinkekule. Alle sprekker og hull som er større enn det, gir musene en inngang til boligen din.

Kontakt Larvik Skadedyrkontroll for bekjempelse av mus på loftet.