Insekter

Insekter fører ofte til store problemer i landbruket, spesielt de artene som lever på planter. I driftsbygninger finner forskjellige arter ideelle leveforhold. Vi har både flyvende og krypende insekter. Flyvende kan være fluer, veps og møll. Å begrense forekomsten av insekter i landbruket er viktig for å hindre smitte, og for å ta vare på utstyr og bygningsmasse.

Larvik Skadedyrkontroll har lang erfaring og ekspertise innen disse insektene:

Ta kontakt her om du har spørsmål om insekter eller andre skadedyr.

Ta kontakt med oss

Maur er plagsomme i hjemmet


Man kan finne maur både ute og inne. Bolet til jordmaur finner man oftest i hager, under jorden eller under større steiner og andre gjenstander. Det skjer også at jordmaur etablerer bol inne i råteskadet treverk eller i isolasjonen, for eksempel under baderomsgulvet. Maur i bygningsmaterialer er et alvorlig problem.

I Norge har vi flere typer maur. De vanligste er stokkmaur og svart jordmaur. Stokkmaur gnager i treverk og ødelegger vegger og konstruksjon. Svart jordmaur, også kalt sukkermaur, etablerer seg ofte i isopor, særlig i nærheten av varmekabler. Vi har også innførte maurarter, som kommer fra andre steder i verden. Disse lever gjerne i hus og bygninger.

Det er umulig å sikre at huset ditt aldri vil få maur, men det finnes måter å forebygge og måter å kvitte seg med dem om uhellet først er ute. Enkle grep du kan gjøre for å forebygge er å ha et rent kjøkken, og sørge for å fjerne søl fra sukkerholdige varer. Dekk til alle matvarer som ligger åpne på benken. Sjekk at du ikke har fuktskader bak dusjen, der stortrives maurene.

Mange vet ikke at sølvkre kan bekjempes


Sølvkre gjemmer seg ofte i kriker og kroker på kjøkken og bad, og kommer gjerne frem i mørket. De er ufarlige, men irriterende. De kalles av mange for «Sølvfisk» på grunn av sin gjenkjennende sølvfarge. De trives på steder med høy luftfuktighet og kommer gjerne frem på natten for å spise alle slags stivelses- og sukkerholdige stoffer som brødsmuler, mel og såperester.

Sølvkre er helt harmløse, men de fleste av oss vil gjerne unngå å ha disse på steder hvor vi oppbevarer eller tilbereder mat. De kan dessuten gjøre skade på papirer, frimerkesamlinger og bøker da de har evnen til å fordøye papir. Mange er ikke klar over at man kan bli kvitt sølvkre, eller sølvfisk, ved å ta kontakt med en skadedyrbekjemper.

Ta gjerne kontakt med Larvik Skadedyrkontroll om du har spørsmål om sølvfisk. (heller sølvkre enn sølvfisk.)

Insekter i hjemmet er frustrerende, men det finnes en enkel løsning


I Norge finnes en rekke insekter som regnes som skadedyr - det dreier seg om arter som for eksempel lever i tekstiler, treverk eller næringsmidler. Vi kan foreta artsbestemmelse og iverksette de nødvendige tiltak for å bli kvitt insekter i din bolig.

Larvik Skadedyrkontroll dekker hovedsakelig området rundt Larvik. I tillegg utfører Larvik Skadedyrkontroll en del oppdrag i Sandefjord og indre Vestfold. Videre utfører vi også oppdrag i byene i Telemark som grenser til Vestfold.

Vi kan også bidra med taksering av skadene som allerede er oppstått. Dersom man har mistanke om skadedyr, ta rask kontakt med bekjemper.

Kontakt Larvik Skadedyrkontroll for mer informasjon om bekjempelse av skadedyr.